سفارش تبلیغ
صبا ویژن
توانگرى در غربت چون در وطن ماندن است و درویشى در وطن ، در غربت به سر بردن . [نهج البلاغه]
 
سه شنبه 91 آذر 28 , ساعت 2:48 عصر

عطالله مهاجرانی: من هم بودم این روزنامه را توقیف می‌کردم

 

مطالب تند روزنامه توس در سال 77 موجب واکنش تند نمایندگان مجلس و وزیر وقت ارشاد شد.

به گزارش نامه، بعد از پیروزی سید محمد خاتمی در انتخابات سال 76 ریاست جمهوری، مطبوعات ایران به طور چشمگیری افزایش پیدا کردند. در آن سال‌ها این مطبوعات مطالب تندی می نوشتند که با واکنش تند دادگاه مطبوعات و طیف مخالف دولت روبرو می‌شد. یکی از این روزنامه‌ها«جامعه» بود که پس از تعطیلی و توقیف شدن تبدیل به روزنامه «توس» شد.

 روزنامه توس به مدیرمسئولی محمدصادق جوادی‌حصار و سردبیری ماشاالله شمس‌الواعظین در سال 77 منتشر می‌شد و سه شماره عد از انتشار توقیف شد. توس در اولین روز انتشار خود با تیتر « توس به جای جامعه» به دکه‌ها روزنامه فروشی رفت و درست روز بعد از توقیف جامعه با همان کادر کار خود را آغاز کرد.

این روزنامه با مشی سیاسی تند خود برای شماره اول نسبت به مجلس خبرگان انتقاداتی را وارد کرد و در مصاحبه‌ای جنجالی با باژیسکار دستن رئیس جمهور سابق فرانسه به نحوه ورود امام و زندگی امام خمینی در پاریس پرداخته بود و این مطالب باعث شد که توس توقیف شود.

قاضی مرتوضی علت توقیف این روزنامه را در آن سال شباهت با روزنامه جامعه اعلام کرد. مطالب روزنامه توس باعث شد که 180 نماینده مجلس شورای اسلامی نیز خواستار برخورد با تهاجم فرهنگی در روزنامه‌ها شوند.

سید محمد حسینی وزیر ارشاد دولت دهم که در آن زمان عهده دار نمایندگی مردم رفسنجان در مجلس پنجم شورای اسلامی بود در سخنانی در صحن علنی مجلس در مورد مطالب این روزنامه گفت: «چماقداران عرصه قلم، ناجوانمردانه بر سر و روی عاشقان انقلاب می‌زنند و چون دستی بر دفاع بر می‌دارند، فریادشان جیغ بنفش مظلومیت می‌شود  که چرا با سکوت تحقیرها را تحمل نمی‌کنید.»

عطالله مهاجرانی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت اصلاحات نیز به مطالب توس واکنش نشان داد و در مصاحبه با روزنامه السفیر اعلام کرد که این روزنامه متعلق به آزادی است. مهاجرانی اعلام کرد که « اگر من هم جای هیات منصفه بودم، روزنامه توس را می‌بستم.»



لیست کل یادداشت های این وبلاگ